Nepečený tvarohový dort s piškoty
(Z firemní publikace Opavia, Čokoládovny Praha, zařazeno v říjnu 2003)

Suroviny:
  • 2 balíčky kulatých piškotů (např. Opavia)
  • 500 g tvarohu
  • 400 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 kostka tuku (Hera, Perla)
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 200 g cukru moučky
  • 4 lžíce rumu
  • 10 g světlé želatiny (vrchovatá polévková lžíce)
  • 1 lžíce kakaa
  • různé ovoce (jahody, ananas, meruňky, broskve
  • šlehačka na ozdobu

    Postup přípravy:
  • Želatinu namočíme na noc do 200 ml mléka, druhý den přidáme 200 ml horkého mléka a želatinu rozmícháme v mixéru.
  • Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce a střídavě po lžících tvaroh a změklý tuk a vše dobře vyšleháme.
  • Tvarohový krém rozdělíme na tři části.
  • Větší dortovou formu vyložíme mikroténovou fólií.
  • Na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a zalijeme první částí tvarohového krému.
  • Nahoru rozložíme ovoce a zalijeme druhou částí krému.
  • Opět položíme vrstvu piškotů a ovoce zalijeme zbytkem krému, do kterého jsme přidali kakao.
  • Takto připravený dort dáme do chladničky.
  • Po vychlazení ozdobíme šlehačkou.
    Tip na zdobení před podáváním:
  • Šlehačku pokapeme kašičkou z kakaa a trochy mléka a vidličkou vytvoříme mozaikový vzor.
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do DSK
    HOME
    [CNW:Counter]