Nepečený tvarohový dort s piškoty(Z firemní publikace Opavia, Čokoládovny Praha, zařazeno v říjnu 2003)
Suroviny:
2 balíčky kulatých piškotů (např. Opavia)500 g tvarohu400 ml mléka2 vejce1 kostka tuku (Hera, Perla)2 balíčky vanilkového cukru200 g cukru moučky4 lžíce rumu10 g světlé želatiny (vrchovatá polévková lžíce)1 lžíce kakaarůzné ovoce (jahody, ananas, meruňky, broskvešlehačka na ozdobu
Postup přípravy:Želatinu namočíme na noc do 200 ml mléka, druhý den přidáme 200 ml horkého mléka a želatinu rozmícháme v mixéru.Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce a střídavě po lžících tvaroh a změklý tuk a vše dobře vyšleháme. Tvarohový krém rozdělíme na tři části. Větší dortovou formu vyložíme mikroténovou fólií. Na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a zalijeme první částí tvarohového krému.Nahoru rozložíme ovoce a zalijeme druhou částí krému.Opět položíme vrstvu piškotů a ovoce zalijeme zbytkem krému, do kterého jsme přidali kakao.Takto připravený dort dáme do chladničky.Po vychlazení ozdobíme šlehačkou.
Tip na zdobení před podáváním: Šlehačku pokapeme kašičkou z kakaa a trochy mléka a vidličkou vytvoříme mozaikový vzor.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do DSKHOME