Kyjovský dort
(Recept od Kamily Kroupové BC. z Brna, březen 2001)

Kamila Kroupová, Bc. s kyjovským dortemSuroviny:
  • 5 bílků na sníh
  • 5 žloutků
  • 140 g cukru mletého
  • 7 dkg krupice
  • 14 dkg strouhaných ořechů
  • citrónová kůra
  • roztlučený hřebíček
  • trochu skořice
  • 1 lžíce kakaa

    Postup přípravy:
  • Z bílků ušleháme sníh, žloutky s cukrem utřeme do pěny.
  • Krupici, strouhané ořechy, citrónovou kůrou, hřebíček, skořici s jednou lžící kakaa smícháme.
  • Postupně vpravíme žloutkové hmoty a zlehka vmícháme bílový sníh.
  • Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a upečeme.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]