Hovězí guláš na pivě v chlebu
(Recept z časopisu "Zahrádkář", str. 40, březen 2004)

Suroviny:
  • 4 menší bochníčky tmavého chleba
  • 250 g hovězího masa, na kostky
  • 250 g měkkého salámu, na kostičky
  • 4 brambory, oloupané na kostky
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 4 rajčata, spařená a oloupaná
  • 50 g anglické slaniny, na kostičky
  • 300 ml světlého piva
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • hrst zelené petrželky
  • sůl a pepř

    Postup přípravy:
  • U bochníčku menšího chleba (např. opečeného v květináčích) seřízneme vršky, uvnitř střídku vydlabeme a vytvoříme misky. Seříznuté vršky i střídku si uchováme.
  • Slaninu rozškvaříme s cibulí a česnekem, přidáme maso, salám a za častého míchání osmahneme.
  • Zasypeme mletou paprikou, krátce promícháme, ihned podlijeme pivem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  • Vmícháme brambory, pokrájená rajčata a okořeníme.
  • Za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka. Je-li guláš příliš řídký, můžeme ho zahustit vydlabanou střídkou.
  • Hotový guláš nalijeme do misek z bochníčků chleba, částečně je přikryjeme seříznutým vrškem jako víčkem a podáváme posypané petrželkou.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]