Madridská panvica
(Ladislav Jaroš, sběratel receptů a gurmán ze Žiliny, Slovensko, podle časopisu "Plus 7 dní", březen 2003)

Suroviny:
  • 2 cibule
  • 150 g šunky
  • 250 g hovädzieho mäsa
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice červenej papriky
  • 1 1/2 lyžičky soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 sušená feferónka
  • 125 ml červeného vína
  • 2 zemiaky
  • 2 lyžičky cukru
    Příloha: biele pečivo, zemiaky

    Postup přípravy:
  • Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky.
  • Mäso nakrájame na centimetrové kocky, šunku na štvorčeky.
  • Na panvici s vysokým okrajom alebo v pekáči zohrejeme olej.
  • Do horúceho oleja dáme cibuľu, šunku, mäso a za stáleho miešania opekáme päť minút.
  • Okoreníme červenou paprikou, soľou a čiernym korením.
  • Pridáme pozdĺžne narezanú feferónku, zalejeme vínom.
  • Prikryté dusíme na minime asi 40 minút.
  • Medzitým ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na malé kocky.
  • Spolu s cukrom zamiešame do mäsa, na minimálním ohni odkryté varíme ešte 15 minút.
  • Feferónku z hrnca vyberieme a podávame s bielym pečivom alebo zemiakmi, zapíjame červeným vínom.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]