Hovězí roláda
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2000)

Suroviny:
  • 1 kg hovězí pečeně
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 5 stroužků česneku
  • 200 g mletého masa (vepřové, telecí)
  • 1 vejce
  • lžíce strouhanky
    Přílohy: knedlíky, těstoviny
  • 50 ml smetany
  • 50 g kuřecích jater
  • 30 g mrkve
  • 3 g sterilované kukuřice
  • sůl
  • zelený pepř
  • 100 ml zakysané smetany


  • Postup přípravy:
  • Maso rozřízneme na co největší plát, naklepeme, osolíme opepříme a poklademe slaninou.
  • Spaříme zelené listy špenátu, rozložíme na slaninu a posypeme česnekem nakrájeným na plátky.
  • Mleté maso smícháme s orestovanými játry, sterilizovanou kukuřicí, smetanou, vejcem, strouhankou a kořením.
  • Masovou směs naklademe na plát hovězího masa, doprostřed dáme podélně celou mrkev, srolujeme a svážeme provázkem.
  • Na povrch rolády položíme oříšky z másla a zabalíme vše do alobalu.
  • Pečeme za stálého podlévání asi 90 minut.
  • Pak maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme pepř, zjemníme zakysanou smetanou.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]