Hovězí s citrónovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000)

Suroviny:
  • 200 g hovězího zadního
  • mouka
  • máslo
  • olej
  • 200 g žampionů
  • 2 malé cibule
  • citrón
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 100 ml smetany sůl, pepř
  • cukr
  • sekaná petrželka

  • Přílohy: brambory, lustěniny

    Postup přípravy:
  • Maso pokrájíme nudličky obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran na oleji, mírně podlijeme a podusíme.
  • Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka.
  • Obojí podusíme na másle, vyjmeme a dáme stranou.
  • Osmahneme trochu citrónové kůry, přidáme vymačkanou šťávu, a nalijeme ji na zbytek másla, na kterém jsme dusili houby s cibulí.
  • Přidáme víno a mírně povaříme a pak ochutíme solí a pepřem.
  • Houby s cibulí i maso vložíme do omáčky a krátce prohřejeme.
  • Podáváme posypané petrželkou.
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]