Steaky se zeleninou s kořením "Podravka"
(Petr Novotný: TV Markýza, listopad 2000)

Suroviny:
  • 800 g svíčkové na steaky
  • 4 lžičky oleje
  • 1 červená paprika
  • 1 pórek jen bílá část
  • brambory středně veliké
  • sůl
  • mleté černé koření
  • 2 lžičky koření "Podravka"
    Příloha: zelenina

    Postup přípravy:
  • Papriku a pórek nakrájíme podélně na proužky, dáme na pánev s olejem osolíme.
  • Přidáme černé koření a 2 lžičky "Podravky" a krátce orestujeme.
  • Nastrouháme syrové brambory nahrubo a na delší proužky.
  • Získanou hmotu rozdělíme na čtyři část; z poloviny každé části vytvarujeme čtyři menší placičky.
  • Vytvarovanou placičky z bramborové směsi položíme na pánev s malým množstvím oleje.
  • Na každou placičku vzápětí rozprostřeme připravenou orestovanou zeleninu a mírně ji na povrch smažící se placičky přitlačíme.
  • Vrstvu zeleniny přikryjeme opět bramborovou hmotou.
  • Pototm celou sestavu obrátíme a opečeme opět i na druhé straně.
  • Takto připravené "zeleninové sendviče" ze strouhaných brambor ještě vložíme na plech a krátce zapečeme při 180 °C.
  • Na jiné pánvi nebo na rožni (plotně) připravíme bifteky z plátků kvalitního masa posypaného černým kořením. Vše nazdobíme na talíř se zeleninou a bylinkovým máslem a podáváme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]