Severské hovězí nebo sobí ragů
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000, švédská kuchyně)

Suroviny:
  • 500 g hovězího nebo sobího zadního masa
  • 2 ks mrkve
  • 50 g rozinek
  • 1 větší cibule
  • 500 g konzervovaných rajčat
  • 75 ml jablečného octa
  • 100 g smetany
    Příloha: rýže nebo těstoviny
  • 100 g hladké mouky
  • 250 suchého červeného vína
  • 200 ml oleje
  • lžičky nastrouhaného kořene zázvoru
  • 250 ml hovězího vývaru
  • celerová sůl
  • sůl a pepř

  • Postup přípravy:
  • Hovězí nebo naložené sobí maso, nakrájené na menší kostičky, obalíme ve směsi mouky soli a pepře.
  • Maso opečeme na oleji do zlatohněda, přidáme nasekaná rajčata, cibuli, celerovou sůl, víno a necháme dusit.
  • Smícháme jablečný ocet, melasu, hovězí vývar a přidáme k masu a dusíme pod pokličkou.
  • Po 15 minutách přidáme na kostky nakrájenou mrkev, nastrouhaný čerstvý zázvor a rozinky a dusíme doměkka.
  • Podáváme s rýží nebo těstovinami.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]