Marinovaná hlíva v česnekovém oleji
(Časopis Vlasta - speciál: "Houby", 2, str 75, Praha, 2008)

Marinovaná hlíva v oleji-foto zdrojSuroviny:
  • 500 g hlívy ústřičné
  • 100 g česneku
  • 200 ml olivového nebo slunečnicového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
    Postup přípravy:
  • Hlívu očistíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme.
  • Na pánvi na části rozehřátého oleje je opečeme na pánvi dozlatova.
  • Hlívu vyjmeme, do pánve přilijeme zbytek oleje a když je dobře zahřátý přidáme prolisovaný česnek.
  • Vše na pánvi promícháme a krátce osmahneme.
  • Do pánve vrátíme zpět opečenou hlívu, opět promícháme a smažíme další 3 minuty.
  • Odstavíme z ohně, hlívu necháme dobře vychladnout a podáváme ji s čerstvou bílou bagetou nebo toasty.
  • Toasty namáčíme během toho do výborného česnekového oleje, který slijeme po opékaní - marinování.

    Poznámka: - podrobnosti o hlívě ústřičné a její zdravotní prospěšnosti najdeme pod příslušným heslem v připojeném "Lexikonu Dadalovy kuchařky" nebo v odstavcích s recepty v kapitole O hlívě ústřičné v kapitole "Houby" sbírky DDK a případně na stránkách Internetu. Sušenou hlívu je nutno nechat předem nabobtnat a pak vodu vymačnout, aby mohla pak nasát kořeněný olej .



    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]