Dušené houby s rajčaty
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", číslo 9, str. 65, září 2006)

Suroviny
  • 750 g očištěných čerstvých hub (hříby, klouzky, žampiony apod.)
  • 2 mladé cibulky, nadrobno
  • sůl a mletý pepř, podle chuti
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 200 g rajčat, nakrájená
  • 1/2 kostky zeleninového vývaru
  • 1 lžíce kečupu
  • čerstvý kopr
    Příloha: chléb


  • Postup přípravy:
  • Očištěné houby nakrájíme a mírně osolíme.
  • Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby a za stálého míchání krátce osmažíme.
  • Přidáme polovičku rajčat, opepříme, podusíme do poloměkka.
  • Zeleninový vývar rozmícháme ve 100 ml horké vody a přelijeme jim houby.
  • Přidáme zbývající rajčata, kečup, posypeme kmínem a podusíme doměkka.
  • Podle chuti můžeme přisolit a před podáváním ještě posypeme nasekaným koprem.
  • Podáváme s bílým chlebem nebo pečivem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]