Paprikový guláš z hlívy ústřičné
(Ze stránky "Recepty na dlani", vegetariánské recepty, do DDK zařazeno dne 28. srpna 2008)
Surovinyhlíva ústřičná (jedno obchodní balení)1 velká cibule,najemno1 zelený paprikový lusk, na proužky2 rajčata1 lžíce sladké papriky1-2 polévkové kostky nebo zeleninový vývarhladká mouka k zahuštění dle potřebyolej na smažení
Postup přípravy:Na pánvi zpěníme cibulku, mírně ji osolíme, aby se nepřipálila. Jakmile začíná sklovatět přidáme nakrájenou a očištěnou hlívu ústřičnou. Hlívu osmahneme, zmírníme oheň nebo pánev úplně sejmeme a přidáme přidáme sladkou papriku, kterou po několika vteřinách podlijeme.Přidáme kostku vývaru, nakrájenou papriku a rajče a dusíme doměkka.Zahustíme moučnou jíškou dle potřeby, provaříme asi deset minut a podáváme s houskovým knedlíkem nebo celozrnným chlebem.
Poznámka DDK:
Na původní i-stránce najdeme popisné obrázky celého postupu znázorňující přípravu pokrmu. Postup se liší od přípravy falešné dršťkové zejména viskozitou a částečně snad přítomností papriky a rajčete.
ZPĚT do kapitoly
HOME