Paprikový guláš z hlívy ústřičné
(Ze stránky "Recepty na dlani", vegetariánské recepty, do DDK zařazeno dne 28. srpna 2008)

Paprikový guláš z hlívy-foto zdrojSuroviny
  • hlíva ústřičná (jedno obchodní balení)
  • 1 velká cibule,najemno
  • 1 zelený paprikový lusk, na proužky
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1-2 polévkové kostky nebo zeleninový vývar
  • hladká mouka k zahuštění dle potřeby
  • olej na smažení


  • Postup přípravy:
  • Na pánvi zpěníme cibulku, mírně ji osolíme, aby se nepřipálila. Jakmile začíná sklovatět přidáme nakrájenou a očištěnou hlívu ústřičnou. Hlívu osmahneme, zmírníme oheň nebo pánev úplně sejmeme a přidáme přidáme sladkou papriku, kterou po několika vteřinách podlijeme.
  • Přidáme kostku vývaru, nakrájenou papriku a rajče a dusíme doměkka.
  • Zahustíme moučnou jíškou dle potřeby, provaříme asi deset minut a podáváme s houskovým knedlíkem nebo celozrnným chlebem.

    Poznámka DDK:
    Na původní i-stránce najdeme popisné obrázky celého postupu znázorňující přípravu pokrmu. Postup se liší od přípravy falešné dršťkové zejména viskozitou a částečně snad přítomností papriky a rajčete.


    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]