»Jak se v létě v Řecku upravují houby? No přece, s cibulí a rajčaty - takže: Cibuli nakrájet nadrobno osmažit dozlatova v troše oleje, nakrájet houby, přidat trochu nasekané petrželky, soli a pepře. Dále na tenké plátky nakrájená oloupaná rajská jablíčka, kousek masové kostky a oleje, pak pomalu dusit. Jí se to za studena a může se uschovat dva až tři dny, nebo: V místě výskytu dotyčné houby, na okraji lesa se rozdělá ohníček, většímu exempláři např. můchomůrky císařské, již za doby Římanů vyhledávané to pochoutce, se odřízne noha, lupeny se posypou solí a na rožni - ve zmíněné zemi zhotoveném z větve olivovníku - se klobouk podobný pánvi neprodleně opeče; jakýkoliv popis vůně, lahodnosti a požitku by vůči bezbranému čtenáři byl ranou pod pás.
(Jakob Flach,1895-1982, švýcarský prozaik aj.: "Minestra" Frankfurt am Main 1981)