Houbový prstenec z listového těsta
(Recept z přílohy MF Dnes Léto 2005, "Recepty které možná neznáte", str. 10, červen 2005)

Suroviny
  • 200 g hříbků
  • 150 g šunky
  • 100 g čedaru
  • 3 vejce
  • petrželová nať
  • sůl
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce sezamových semínek
  • 500 g listového těsta
  • 50 g paprik - kapii
  • 1 lžíce mléka


  • Postup přípravy:
  • Očištěné houby nakrájíme a podusíme na másle.
  • Když jsou měkké, osolíme a přidáme nasekanou petrželkou smíchanou s rozšlehanými vejci.
  • Ještě asi 3 minuty mícháme na ohni a když vejce ztuhnou, máme náplň hotovou.
  • Do misky připravíme nasekanou šunku se sýrem.
  • Do středu dortové formy položíme hrnek bez ucha nebo jinou válcovitou nádobu.
  • Formu vymastíme a vysypeme polovinou sezamových semínek.
  • Z listového těsta vyválíme plát a nařežeme ho na pásky a trojúhelníkya těmi postupně formu vyložíme tak, aby těsto přesahovalo okraj formy.
  • Na těsto rozložíme šunku se sýrem, oloupané nakrájené kapie a nahoru umístíme houbovou směs.
  • Náplň přeložíme těstem, povrch potřeme mlékem a posypeme zbylými sezamovými semínky.
  • Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 - 30 minut.
  • Krájíme až po deseti minutách od vyjmutí z trouby.

    Poznámka DDK:
    Původní zdroj receptu
    - převzato z publikace Jiřího Balera: "Houby v lese a kuchyni", Nakladatelství Beta - Dobrovský, Ševčík)
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]