Hlíva jako salát
(Recept z letáku pěstitele - JZD Sokolovo Bohdalice)

Suroviny
  • 250 g kloboučků hlívy ústřičné
  • 100 g cibule
  • 20 g soli
  • 20 g cukru
  • 20 g oleje
  • 100 ml vody
  • pepř


  • Postup přípravy:
  • Kloboučky hlívy povaříme ve vodě, pokrájíme na drobno.
  • Smícháme s nasekanou cibulkou a zalijeme nálevem připraveného z vody, soli, cukru a oleje, případně můžeme dochutit octem.
  • Směs namíchaného salátu necháme alespoň hodinu uležet.
  • Místo oleje můžeme použít majonézu nebo tatarskou omáčku.
  • Podáváme jako salát k hlavnímu jídlu, nebo jako předkrm s topinkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]