Čínské pikantní houby
(Jo Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 klasických receptů z celého světa", str. 838, Columbus Praha, 2000, čínská kuchyně)
Suroviny:
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, rozetřený
  • 3 jarní cibulky, nasekané
  • 300 g mladých houbiček
  • 2 houby s velkými klobouky, na plátky
  • 125 g hlívy ústřičné
  • 1 lžička chilli omáčky
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžíce omáčky hoisin
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1/2 lžičky sečuánského pepře
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • petrželka, nasekaná na ozdobu

    Postup přípravy:
  • V předehřátém woku nebo na těžké pánvi rozpálíme olej a počkáme až se z něho začíná téměř kouřit.
  • Okamžitě zmírníme plamen, přidáme česnek a jarní cibulky a asi během 20 vteřin osmahneme.
  • Pak přidáme všechny nachystané suroviny: houby, chilli omáčku, sójovou omášku, hoisin omáčku, vinný ocet, sečuánský pepř a cukr.
  • Za stálého míchání restujeme po dobu 4-5 minut; houby musí být pěkně proškvařené - pozor stále mícháme!
  • Zalijeme sezamovým olejem a přemístíme na předehřátý talíř, ozdobíme petrželkou a okamžitě podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]