Houbové rozmanitosti paní Tabachové
(Z časopisu:"Chatař a chalupář" s. 51, září 1999, podle čtenářky paní H. Tabachové)
Houbové jednohubkyVe slané vodě uvaříme větší kousky nebo celé menší houby. Podáváme k vínu.
Zapečené houby
Suroviny:jedlé houbyzakysaná smetana máslo sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy:Houby nakrájíme na kousky a na másle podusíme. Přidáme kysanou smetanu a zapečeme v troubě.
Houbové škvarečky
Suroviny:velké houbymáslosůltatarská omáčka z jogurtu
Postup přípravy:Velké houby nakrájíme na tenké plátky, které na másle osmahneme až "se svraští". Pak posolíme a podáváme z tatarskou omáčkou připravenou z jogurtu. Za míchání do jogurtu přikapáváme olej, přidáme kapari, okurku, cibulku, worcesterovou omáčku a kapku tabasca - vše podle chuti
ZPĚT do kapitolyHOME