Krkonošský hubník z rohlíků
("Prima vařečka" TV Prima, prosinec 2000, recept uvedla D. Morávková - Malásková)

Suroviny:
  • 6 rohlíků
  • 100 g sušených hub povařených 20 min. ve vodě
  • 100 g krupice
  • mléko na namočení rohlíků
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku na plátky
  • 2 vejce
  • 100 g sádla pod cibulku a maso
  • sůl, pepř
  • 500 g uzeného masa na kostičky


  • Postup přípravy:
  • Nakrájíme uzené maso na plátky, pak na nudličky a nakonec na drobné kostičky.
  • Na pánev vložíme sádlo, osmahneme cibulku, a plátky česneku a vložíme maso.
  • Mezitím rohlíky také nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka.
  • Pak je vložíme do misky, přidáme osmažené uzené s cibulkou, česnekem, vmícháme ve vodě povařené houby (20 minut), vajíčka a krupici.
  • Promícháme, ochutíme solí a pepřem a přemístíme do sádlem vymazaného pekáčku.
  • Dáme do trouby zapéci asi na půl hodiny.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]