Krkonošský hubník z rohlíků
("Prima vařečka" TV Prima, prosinec 2000, recept uvedla D. Morávková - Malásková)
Suroviny:6 rohlíků100 g sušených hub povařených 20 min. ve vodě100 g krupicemléko na namočení rohlíků2 cibule8 stroužků česneku na plátky2 vejce100 g sádla pod cibulku a masosůl, pepř500 g uzeného masa na kostičky
Postup přípravy:Nakrájíme uzené maso na plátky, pak na nudličky a nakonec na drobné kostičky.Na pánev vložíme sádlo, osmahneme cibulku, a plátky česneku a vložíme maso. Mezitím rohlíky také nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Pak je vložíme do misky, přidáme osmažené uzené s cibulkou, česnekem, vmícháme ve vodě povařené houby (20 minut), vajíčka a krupici. Promícháme, ochutíme solí a pepřem a přemístíme do sádlem vymazaného pekáčku. Dáme do trouby zapéci asi na půl hodiny.
ZPĚT do kapitolyHOME