Kachní prsíčka s višňovou omáčkou
(Recept z časopisu "Delikatesy" str. 63, 2008)
Suroviny:4 porce kachních prsíček2 lžičky oleje1 lžička cukru1 lžička mletého pepře a sůl1/2 lžičky mletého nového kořeníšpetka mleté skořice
Na višňovou omáčku:500 g vypeckovaných višní150 g plátků anglické slaniny1 malá cibule šalotka200 ml červeného vína1 lžíce škrobové moučky1 kostka drůbežího masoxušťáva z jednoho citrónu
Postup přípravy:V misce smícháme olej se skořicí, novým kořením, pepřem a cukrem. Do této směsi naložíme kachní prsa na 3-6 hodin a necháme v chladu.Pak prsíčka osolíme, vložíme do pánve kůží dolů, opečeme z jedné strany dozlatova a vyjmeme.V jiné pánvi opečeme dozlatova drobně nakrájenou slaninu a šalotku, přidáme višně, červené víno a rozdrobenou kostku drůbežího masoxu a vše promícháme.Do pánve vložíme již opečená kachní prsa, vše vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi 20 minut, až maso získá hezkou barvu a je měkké.Hotová kachní prsa vyjmeme, do omáčky přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vodyna zahuštění a krátce povaříme.Dochutíme cukrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou.Podáváme s bílým pečivem.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME