Kachní prsíčka s višňovou omáčkou
(Recept z časopisu "Delikatesy" str. 63, 2008)

Suroviny:
  • 4 porce kachních prsíček
  • 2 lžičky oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička mletého pepře a sůl
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • špetka mleté skořice
    Na višňovou omáčku:
  • 500 g vypeckovaných višní
  • 150 g plátků anglické slaniny
  • 1 malá cibule šalotka
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 1 kostka drůbežího masoxu
  • šťáva z jednoho citrónu


  • Postup přípravy:
  • V misce smícháme olej se skořicí, novým kořením, pepřem a cukrem. Do této směsi naložíme kachní prsa na 3-6 hodin a necháme v chladu.
  • Pak prsíčka osolíme, vložíme do pánve kůží dolů, opečeme z jedné strany dozlatova a vyjmeme.
  • V jiné pánvi opečeme dozlatova drobně nakrájenou slaninu a šalotku, přidáme višně, červené víno a rozdrobenou kostku drůbežího masoxu a vše promícháme.
  • Do pánve vložíme již opečená kachní prsa, vše vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi 20 minut, až maso získá hezkou barvu a je měkké.
  • Hotová kachní prsa vyjmeme, do omáčky přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vodyna zahuštění a krátce povaříme.
  • Dochutíme cukrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou.
  • Podáváme s bílým pečivem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]