Krůtí ranečky plněné směsí s kysaným zelím
(Michaela Danielová, časopis "Květy", léto 2006)
Krůtí ranečky - nejen dobře chutnají ale i krásně vypadají. Jejich příprava je o něco pracnější, ovšem výsledek stojí za to. Jsou-li podávané jako slavnostní chod doplníme je například restovanými bramborami.
Suroviny:
  • 4 krůtí řízky
  • sůl a pepř
  • 100 g měkkého kuřecího nebo šunkového salámu, na menší kostky
  • 6 až 8 lžic kysaného zelí
  • 1 žloutek
  • olej
  • 1 menší cibule, nakrájená
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru nebo vody
    Příloha: brambory na všechny způsoby

    Postup přípravy:
    Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Zelí vložíme do mísy, přidáme kostičky salámu, žloutek a vše promícháme. Náplň rozdělíme na plátky masa, maso vytvarujeme do měšců a nahoře pevně svážeme raneček režnou nití nebo použijeme kovové kuchařské svorky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme měšce poprášené moukou a ze všech stran je opečeme. Podlijeme vývarem a přikryté dusíme v troubě za občasného podlévání při teplotě 200°C. Nakonec je dopečeme bez pokličky, aby měly pěknou barvu dorůžova.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]