Smažené nakládané krůtí proužky
(Michaela Danielová, časopis "Květy", léto 2006)
Suroviny:4 krůtí řízky
1 bílý jogurt1 vejce1 lžička bramborového škrobusvazek pažitky1 svazek petrželkysůl1/2 lžičky kari kořeníšpetka chilli10 lžic strouhanky100 ml oleje na smažení1 citrón
Příloha: brambory na všechny způsoby
Postup přípravy:
Připrava marinády a nakládání:
Jogurt rozšleháme s vejcem a přidáme lžičku bramborového škrobu. Pažitku a petrželku jemně nasekáme a přisypeme k jogurtovému základu a vše osolíme. Ochutíme kari kořením a chilli. Krůtí řízky omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme na proužky přibližně pět centimetrů dlouhé a asi jeden centimetr široké. Nakrájené proužky masa vložíme do marinády a necháme přes noc odležet v chladničce.
Osmažení a podávání:
Druhý den maso vyjmeme z marinády, pečlivě obalíme ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran osmažíme.
Krůtí proužky podáváme s brambory, pokapané citrónovou šťávou, která zjemní a zvýrazní jejich chuť.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME