Krůtí filety na roštu
(Michaela Danielová, časopis Květy, léto 2006)
Suroviny:4 krůti filety s prsou1 chilli paprička1 lžíce provensálského kořeníčerstvý tymián, oregano
mletý černý pepř2 prolisované stroužky česneku2 lžíce ostré hořčicesůl
Postup přípravy:
Krůtí prsa omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme filety, trochu je naklepeme rukou a na okrajích nařízneme, aby se žárem nekroutily. Všechny bylinky a chilli papričku jemně posekáme, přidáme prolisovaný nebo utřený česnek, pepř, hořčici a olej. Vše zlehka promícháme a do vzniklé marinády vložíme plátky masa. Necháme je proležet nejméně dvě hodiny uložené v chladničce, nejlépe však přes noc; občas je můžeme promasírovat. Druhý den filety vyjmeme z marinády a opečem na rožni (nebo pánvi) 6 až 8 minut z každé strany. Teprve těsně před podáváním je podle chuti osolíme. Vhodnou přílohou jsou vařené či pečené brambory a zeleninové saláty, které můžeme pokropit trochou zbylé marinády. Je zřejmé, že stejným způsobem můžeme připravit i kuřecí nebo vepřové maso.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME