Krůtí medailonky v jogurtové marinádě
(Michaela Danielová, časopis Květy, léto 2006)
Suroviny:4 krůti filety z prsou1 bílý jogurt1 lžíce provensálského koření3 snítky čerstvého tymiánumletý černý pepř4 prolisované stroužky česnekusůl
Postup přípravy:
Omyté krůtí filety naklepeme a dobře osušíme papírovým ubrouskem. Potom z nich nakrájíme malé medailonky. Ve větší misce smícháme jogurt s provensálským kořením, tymiánem, pepřem a česnekem a osolíme. V této marinádě necháme maso proležet nejméně dvě hodiny uložené v chladničce, ale raději přes noc. Druhý den medailonky grilujeme přibližně 6 až 8 minut z každé strany. Maso také můžeme napíchnout na grilovací jehly střídavě s kolečky cibule a malými kousky papriky a připravit špízy. Jako příloha je nejlepší tmavé pečivo.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME