Krůtí medailonky v jogurtové marinádě
(Michaela Danielová, časopis Květy, léto 2006)

Suroviny:
  • 4 krůti filety z prsou
  • 1 bílý jogurt
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • mletý černý pepř
  • 4 prolisované stroužky česneku
  • sůl

    Postup přípravy:
    Omyté krůtí filety naklepeme a dobře osušíme papírovým ubrouskem. Potom z nich nakrájíme malé medailonky. Ve větší misce smícháme jogurt s provensálským kořením, tymiánem, pepřem a česnekem a osolíme. V této marinádě necháme maso proležet nejméně dvě hodiny uložené v chladničce, ale raději přes noc. Druhý den medailonky grilujeme přibližně 6 až 8 minut z každé strany. Maso také můžeme napíchnout na grilovací jehly střídavě s kolečky cibule a malými kousky papriky a připravit špízy. Jako příloha je nejlepší tmavé pečivo.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]