Nadívaná kachna
(Ze zápisníku bábinky Čermákové z Kyjova)

Suroviny:
  • 1 kachna
  • kmín
    Na nádivku:
  • 2 rohlíky
  • asi 150-200 ml mléka
  • 4 stroužky česneku, rozetřené se solí
  • sůl
  • drůbeží nebo kachní játra
  • petrželka, nasekaná
  • 2 žloutky a 2 bílky (na sníh)
  • 1 lžíce změklého másla

  • Příloha: zelí a bramborový knedlík nebo vařené brambory či pyré

    Postup přípravy:
    Kachnu omyjeme, osušíme a vykostíme. Pak promasírujeme ze všech stran i uvnitř rozetřeným česnekem se solí. Do kachny nacpeme připravenou nádivku (viz níže). Naditou kachnu sešijeme, posypeme mírně kmínem, podlijeme vodou a pečeme asi 1 hodinu při 180°C.
    Příprava nádivky:
    Nakrájené rohlíky pokropíme mlékem, přidáme rozetřená játra, petrželku, zbylý česnek a vše promícháme. Přimícháme máslo rozetřené se žloutky a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]