Nadívaná kachna
(Ze zápisníku bábinky Čermákové z Kyjova)
Suroviny:1 kachnakmín
Na nádivku:2 rohlíkyasi 150-200 ml mléka4 stroužky česneku, rozetřené se solísůldrůbeží nebo kachní játrapetrželka, nasekaná2 žloutky a 2 bílky (na sníh)1 lžíce změklého másla
Příloha: zelí a bramborový knedlík nebo vařené brambory či pyré
Postup přípravy:
Kachnu omyjeme, osušíme a vykostíme. Pak promasírujeme ze všech stran i uvnitř rozetřeným česnekem se solí. Do kachny nacpeme připravenou nádivku (viz níže). Naditou kachnu sešijeme, posypeme mírně kmínem, podlijeme vodou a pečeme asi 1 hodinu při 180°C.
Příprava nádivky:
Nakrájené rohlíky pokropíme mlékem, přidáme rozetřená játra, petrželku, zbylý česnek a vše promícháme. Přimícháme máslo rozetřené se žloutky a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
ZPĚT do kapitoly
HOME