Na olivovou nádivku: | Na marinádu: Na zeleninový špíz: Na smetanovo-sýrovou omáčku |
NEW YORK - Den Díkuvzdání neodmyslitelně souvisí s krocanem. Každoroční soutěž v pojídání krůtí pečeně v letočním roce 2006 vyhrál jednadvacetiletý chicagský kuchař, který dokázal za dvanáct minut sníst dva a půl kilogramu vážícího krocana. Klání předcházelo čtvrtečnímu americkému svátku, kdy si milióny Američanů u rodinného stolu vychutnávají tradičního pečeného krocana s nádivkou. Jednadvacetiletý Patrick Bertoletti z Chicaga dokázal sníst jednu krůtu vážící dva a půl kilogramu do dvanácti minut. Ovšem pětadevadesát kilogramů vážící kuchař soutěží také v pojídání i jiných pochutin, vyhrál několikrát zápolení v polykání zmrzliny či pizzy, s podobnými soutěžemi má tedy bohaté zkušenosti. "Je to bílé maso a trochu hůř se jí. Nejprve jsem snědl prsa, abych to měl za sebou. Moje čelisti jsou dost unavené," prohlásil vítěz po skončení závodu. Jeho osobním tipem na úspěch je brusinkový džus, jímž ústa plná suchého masa zalíval, aby se mu snáze polykalo.