Krůtí ranečky plněné ovocem s citrónovou omáčkou
(Petr Novotný, "Chuťovky", TV Markýza, listopad 2000, pro 4 osoby)
Suroviny:
4 ks krůtích prsíček200 g nakrájeného ananasu100 g nakrájeného kiwi2 ks banánu200 ml smetanyslepičí vývarcitrónová šťáva40 g mandlí spařených na másleškrobová moučka50 g máslasůl
Příloha: brambory, těstoviny
Postup přípravy:
Krůtí prsa rozklepeme přes fólii na kruhové pláty. Ovoce nakrájíme na drobné kousky, kromě banánu a vložíme je do středu masového plátu. Pak pláty zabalíme do tvaru měšců, které nahoře zavážeme provázkem nebo pevnou nití. Takto upravené vaříme v páře, tj. vložené na síto nad hrncem s poklicí a vařící vodou). Necháme je pařit dokud nebudou celé pěkně bílé. Masové ranečky vyjmeme z páry, položíme na pekáč, zalijeme připravenou omáčkou (viz níže) a ještě několik minut pečeme v předehřáté troubě. Podáváme s citrónovou omáčkou s mandlemi.
Příprava citrónové omáčky s mandlemi:
Na pánev nalijeme smetanu, případně vodu a rozmícháme, zahustíme malinko škrobem, přidáme trochu citrónové šťávy, citrónovou kůru a na másle krátce povařené mandle.
ZPĚT do kapitoly
HOME