Krůtí ranečky plněné ovocem s citrónovou omáčkou
(Petr Novotný, "Chuťovky", TV Markýza, listopad 2000, pro 4 osoby)

Suroviny:
  • 4 ks krůtích prsíček
  • 200 g nakrájeného ananasu
  • 100 g nakrájeného kiwi
  • 2 ks banánu
  • 200 ml smetany
  • slepičí vývar
  • citrónová šťáva
  • 40 g mandlí spařených na másle
  • škrobová moučka
  • 50 g másla
  • sůl

  • Příloha: brambory, těstoviny

    Postup přípravy:
    Krůtí prsa rozklepeme přes fólii na kruhové pláty. Ovoce nakrájíme na drobné kousky, kromě banánu a vložíme je do středu masového plátu. Pak pláty zabalíme do tvaru měšců, které nahoře zavážeme provázkem nebo pevnou nití. Takto upravené vaříme v páře, tj. vložené na síto nad hrncem s poklicí a vařící vodou). Necháme je pařit dokud nebudou celé pěkně bílé. Masové ranečky vyjmeme z páry, položíme na pekáč, zalijeme připravenou omáčkou (viz níže) a ještě několik minut pečeme v předehřáté troubě. Podáváme s citrónovou omáčkou s mandlemi.
    Příprava citrónové omáčky s mandlemi:
    Na pánev nalijeme smetanu, případně vodu a rozmícháme, zahustíme malinko škrobem, přidáme trochu citrónové šťávy, citrónovou kůru a na másle krátce povařené mandle.


    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]