Krůtí prsa plněná žampiónovou rýží
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001)

Suroviny:
  • 600 g krůtích prsou
  • 120 g rýže
  • 200 g žampionů
  • 50 g másla
  • 50 g cibule
  • 2 vejce
  • 100 ml oleje
  • 30 g petrželky
  • sůl a pepř
  • 1 cibulka, na kolečka
  • 1 zelená paprika na kostičky
  • olej

  • Příloha: zeleninový salát

    Postup přípravy:
    Krůtí prsa nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme směsí (viz níže) a zašijeme. Povrch krůtích prsou po obou stranách osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi a necháme zapéci v troubě při 180°C.
    Směs na plnění kapsy:
    Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a na másle je společně s cibulkou orestujeme. Nezapomeneme směs osolit a okořenit pepřem. Pak přidáme petrželku. Orestované houby promícháme s uvařenou a vychladlou rýží a se syrovými vejci. Krůtí prsa nadívaná rýží podáváme s různými druhy zeleninových salátu.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]