Krůtí prsa plněná žampiónovou rýží
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001)
Suroviny:
600 g krůtích prsou120 g rýže200 g žampionů50 g másla50 g cibule2 vejce100 ml oleje30 g petrželkysůl a pepř1 cibulka, na kolečka1 zelená paprika na kostičkyolejPříloha: zeleninový salát
Postup přípravy:
Krůtí prsa nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme směsí (viz níže) a zašijeme. Povrch krůtích prsou po obou stranách osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi a necháme zapéci v troubě při 180°C.
Směs na plnění kapsy:
Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a na másle je společně s cibulkou orestujeme. Nezapomeneme směs osolit a okořenit pepřem. Pak přidáme petrželku. Orestované houby promícháme s uvařenou a vychladlou rýží a se syrovými vejci. Krůtí prsa nadívaná rýží podáváme s různými druhy zeleninových salátu.
ZPĚT do kapitoly
HOME