Švýcarské sendviče s pikantním hovězím
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 12)

Suroviny:
  • 110 g nízkotučného jogurtu
  • 1 lžíce nastřihané petržele
  • 1 lžíce jemně nastrouhané mrkve
  • 1/4 lžičky česnekové nebo cibulové soli
  • 1/8 lžičky sušené bazalky nebo estragonu
  • 110 g jemně nakrájeného uvařeného hovězího masa, na tenké proužky
  • 110 g tvrdého sýra
  • 50 g okurky
  • 75 g nakrájeného rajčete
  • 50 g nasekané zelené papriky
  • 4 listy hlávkového salátu
  • 50 g výhonky alfalfa
  • 4 krajíce pšeničného chleba nebo 2 velké kulaté placky nebo 4 tortilly průměru 20 cm

  • (190 cal na porci)

    Postup přípravy:
  • V malé misce smícháme jogurt, petrželku, mrkev, česnekovou nebo cibulovou sůl, bazalku a estragon.
  • Dobře promícháme pak zakryjeme a ochladíme.
  • V misce smícháme sýr, okurku, rajče a papriku a přidáme jogurtovou směs.
  • Sestavíme sendviče použitím hlávkového salátu, výhonků alfalfa a pečiva jako např. krajíčků pšeničného celozrnného chleba nebo naplněním dutého arabského chleba či smotáním do mexických tortil

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]