Švýcarské sendviče s pikantním hovězím
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 12)
Suroviny:110 g nízkotučného jogurtu1 lžíce nastřihané petržele1 lžíce jemně nastrouhané mrkve1/4 lžičky česnekové nebo cibulové soli1/8 lžičky sušené bazalky nebo estragonu110 g jemně nakrájeného uvařeného hovězího masa, na tenké proužky110 g tvrdého sýra50 g okurky75 g nakrájeného rajčete50 g nasekané zelené papriky4 listy hlávkového salátu50 g výhonky alfalfa4 krajíce pšeničného chleba nebo 2 velké kulaté placky nebo 4 tortilly průměru 20 cm
(190 cal na porci)
Postup přípravy:V malé misce smícháme jogurt, petrželku, mrkev, česnekovou nebo cibulovou sůl, bazalku a estragon.Dobře promícháme pak zakryjeme a ochladíme.V misce smícháme sýr, okurku, rajče a papriku a přidáme jogurtovou směs.Sestavíme sendviče použitím hlávkového salátu, výhonků alfalfa a pečiva jako např. krajíčků pšeničného celozrnného chleba nebo naplněním dutého arabského chleba či smotáním do mexických tortil
ZPĚT do kapitoly
HOME