Loretánské bramborové noky
(Maryna Klimentová, Svatopluk Štampach:"Pochoutky z brambor", s. 77, Avicena Praha, 1986, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 500 g brambor, oloupané a uvařené
  • 20 ml mléka
  • 20 g másla
  • 200 g hrubé mouky
  • 200 g oleje
  • 2 vejce
  • sůl
    Příloha: zeleninový salát


  • Postup přípravy:
    Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě. Po uvaření scedíme, prolisujeme a dáme vychladnout. Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a přisypeme mouku, Směs svaříme do hustého těsta a po jeho částečném schlazení vmícháme vejce. Hotové těsto promícháme s prolisovanými brambory a řadně spojíme. Z těsta lžící vykrajujeme noky, které smažíme na oleji. Podáváme jako samostané jídlo se zeleninovým salátem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]