Islandské brambory opečené se strouhankou
(Maryna Klimentová a Svatopluk Štampach:"Pochoutky z brambor", str. 98, Avicenum Praha, 1986)

Suroviny:
  • 1 kg brambor oloupaných, na čtvrtky
  • sůl a pepř
  • muškátový oříšek
  • 2,5 šálku strouhanky
  • 1/2 šálku másla nebo rostlinného tuku
    Příloha:mléko


  • Postup přípravy:
    Strouhanku smícháme se solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brambory nakrájené na čtvrtky namáčíme v rozpuštěném másle a obalujeme v ochucené strouhance. Brambory narovnáme na vymaštěnou pánev nebo pekáček a v předehřáté troubě upečeme asi při 180°C během 45 minut, až jsou zlaté.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]