Lata - zapečené brambory se sýrem
(Joza Břízová:"Co se v Praze vařívalo", sešity domácího hospodaření, sv. 124, s. 29, Práce Praha, 1984, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 300 g syrových brambor, nastrouhané
  • 3 uvařené brambory
  • 1 vejce
  • sůl
  • 100 g hrubé mouky
  • sádlo
  • 80 g tvrdého nastrouhaného sýru (parmazán, Gran Moravia aj.)
    Příloha: zeleninový salát


  • Postup přípravy:
    Syrové a uvařené brambory nastrouháme, smícháme, přidáme vejce, sůl a tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto. Těsto tence rozetřeme na dobře sádlem vymazaný plech. Navrch posypeme strouhaným sýrem, pokapeme horkým sádlem a upečeme v troubě dozlatova. Horké nakrájíme na čtverce a podáváme se zeleným nebo zeleninovým salátem (např. ze špenátu, hlávkového salátu, čínského zelí, rajských jablíček apod.).
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]