Bramborové šťouchánky
(Recept převzat ze stránky "Koření od Antonína", česká kuchyně)
Suroviny na 4 porce:
1 kg brambor1 lžička drceného kmínu1 lžička majoránky1 střední cibulesůl1 lžíce másla
Na posypání: petrželka
Postup přípravy: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme s kmínem, špetkou majoránky a solí. Scedíme a do hrnce s horkými brambory přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, máslo, přikryjeme pokličkou a necháme 5-10 minut zapařit. Pak brambory dobře rozšťoucháme a dle chuti dosolíme. Šťouchánky na talíři zdobíme čerstvou nebo sušenou petrželkou.
ZPĚT do kapitolyHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)