Bramborové šťouchánky
(Recept převzat ze stránky "Koření od Antonína", česká kuchyně)

Suroviny na 4 porce:
  • 1 kg brambor
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 střední cibule
  • sůl
  • 1 lžíce másla
    Na posypání:
  • petrželka


  • Postup přípravy:
  • Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme s kmínem, špetkou majoránky a solí.
  • Scedíme a do hrnce s horkými brambory přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, máslo, přikryjeme pokličkou a necháme 5-10 minut zapařit.
  • Pak brambory dobře rozšťoucháme a dle chuti dosolíme.
  • Šťouchánky na talíři zdobíme čerstvou nebo sušenou petrželkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]