Bramborové mousse s humrem a kukuřičným vývarem
(Martin Jiskra:"Prima vařečka", pořad TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:brambory vařené ve slupce a oloupanémaso z humrů (nahradíme zmrazenými krabími prsty "Nowaco")česnekkukuřicemáslosůl a pepř cibulka na ozdobenísmetanaolivový olej
Postup přípravy:
Orestujeme česnek, přidáme brambory a po chvíli společného restování je rozmixujeme. Do směsi přidáme smetanu a olej. Maso z humrů na pánvi mírně prohřejeme s cibulkou a přidáme do mixeru se směsí; dbáme aby tam ještě zůstaly viditelné kousky krabího masa. Tuto hustou bramborovou směs postupně pomocí lžíce vtlačíme do válcové formy zhotovené např. z PET láhve odříznutím spodní a vrchní části. Bramborovou pěnu (mousse nebo-li pyré) ve válečku pomocí nože podřízneme od podkladu a vytlačíme na pánev. Váleček z bramborového rybího pyré pak opečeme z obou stran. Do rybího vývaru vložíme kukuřici a vaříme a odvaříme částečně vodu (redukujeme objem vývaru - demi-glass). Na posledních pár vteřin do redukce vložíme větvičku bazalky, která jí předá svou chuť a pak bazalku hned vyjmeme. Kukuřičná zrna uvařená ve vývaru můžeme částečně rozmixovat. Podáváme společně ozdobené zelenými bylinkami apod.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)