Zapečené sušené švestky v bramborovém těstě
(Recepty z časopisu Ellle, zařazeno v říjnu 2004)

Suroviny:
  • 800 g oloupaných brambor
  • 20 g vypeckovaných sušených švestek
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 125 g másla
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 250 ml mléka
  • 250 ml rumu
  • sůl


  • Postup přípravy:
    Švesky namočíme na 2 hodiny do rumu smíchaného s trochou vlažné vody. Oloupané brambory uvaříme v páře během asi 30 minut (podle velikosti) a rozmixujeme je na kaši. Do kaše přidáme 3 lžíce cukru, 90 g másla, mléko a dochutíme solí: Ještě jednou vymícháme na hladkou kaši. Nabobtnalé sušené pecky vypeckujeme a obalíme v mouce, vložíme do kaše a dobře zamícháme. Formičky, misky nebo misky mafinkového plechu potřeme rozpuštěným máslem a každou misku či prohlubeň zaplníme připravenou směsí. Zasypeme moučkovým cukrem a přidáme zbytek másla. Pečeme v předehřáté troubě 20 až 25 minut při teplotě 180°C (plyn stupeň 6) Na závěr ještě 5 minut grilujeme, aby byl povrch hezky hnědý a ihned podáváme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]