Zapečené sušené švestky v bramborovém těstě
(Recepty z časopisu Ellle, zařazeno v říjnu 2004)
Suroviny:
800 g oloupaných brambor20 g vypeckovaných sušených švestek2 lžíce polohrubé mouky4 vejce125 g másla4 lžíce moučkového cukru250 ml mléka250 ml rumusůl
Postup přípravy:
Švesky namočíme na 2 hodiny do rumu smíchaného s trochou vlažné vody. Oloupané brambory uvaříme v páře během asi 30 minut (podle velikosti) a rozmixujeme je na kaši. Do kaše přidáme 3 lžíce cukru, 90 g másla, mléko a dochutíme solí: Ještě jednou vymícháme na hladkou kaši. Nabobtnalé sušené pecky vypeckujeme a obalíme v mouce, vložíme do kaše a dobře zamícháme. Formičky, misky nebo misky mafinkového plechu potřeme rozpuštěným máslem a každou misku či prohlubeň zaplníme připravenou směsí. Zasypeme moučkovým cukrem a přidáme zbytek másla. Pečeme v předehřáté troubě 20 až 25 minut při teplotě 180°C (plyn stupeň 6) Na závěr ještě 5 minut grilujeme, aby byl povrch hezky hnědý a ihned podáváme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME