Bramborák kynutý aneb Domažlický bramborák
(Juliana A. Fialová: "Česká kuchařka", str. 194, Nakladatelství Merkur, Praha 1975, česká kuchyně)
Suroviny:
Na kvásek:
  • 3 - 4 lžíce hladké mouky
  • 125 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 50 g droždí
    Na těsto:
  • 500 g syrových brambor
  • 500 g vařených brambor
  • 2 vejce
  • 200 g tučného masa nebo škvarků
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • 1 rovná lžička majoránky
  • sádlo na vymazání pekáče

    Postup přípravy:
  • Z rozdrobeného droždí, mléka, mouky a cukru připravíme kvásek a necháme vzejít.
  • Mezitím nastrouháme syrové brambory, přidáme brambory prolisované nebo také nastrouhané, sůl s česnekem, koření, vejce ušlehaná do pěny.
  • Vmícháme kvásek a nakonec drobně usekané maso.
  • Pekáček silně vymažeme tuhým tukem, směs do něho nalijeme a necháme nakynout.
  • Vykynuté těsto silně na povrchu pomastíme a upečeme dozlatova.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]