Bramborák s rybou a koprovým furé
("Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)
Suroviny:syrové oloupané bramboryvajíčkosůlmajoránkafilé z tresky nebo jiné ryby
Na salát: mrkev řapíkatý celervýhonky (sójové, hrachové nebo jiné)
Na omáčku (furé):koprrybí nebo kuřecí vývar nebo vínomoukasmetana nebo mléko
Postup přípravy:Z brambor vajíčka, soli, majoránky a mouky uděláme těsto jako na bramborák, do kterého přimícháme rozemletou tresku, ze které odstraníme všechny kostičky.Do směsi nedáváme česnek! Na pánvi upečeme rybí bramboráky dozlatova.
Salát připravíme - ze zeleniny nakrájené podélně na dlouhé tenké proužky ("julien"), které osmažíme na pánvi.Výhonky dáme do salátu až ke konci přípravy; tepelně je upravujeme jen kratičkou dobu.
Koprové furé připravíme - stejně jako bešamelovou omáčku, ale použijeme při ředění rybí, nebo kuřecí vývar a víno. Připravenou omáčku pak ochutíme koprem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME