Kopráky - gratinované brambory s koprem
("Prima vařečka", TV Prima, červen 2001, česká_kuchyně)
Suroviny: 800 g brambor2 lžíce másla1 cibuli3 lžíce polohrubé mouky500 ml vývaru 100 ml zakysané smetany1 až 3 vejce4 lžíce krájeného koprusůl
Postup přípravy:Uvaříme brambory, oloupeme je, nakrájíme na kostky a vložíme do vymaštěného pekáčku.Na pánvi na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku.Jíšku rozšleháme s prochladlým vývarem, povaříme a vmícháme smetanuRozšleháme vejce, osolíme promícháme s koprem a nalijeme na brambory rozložené v pekáčku.Necháme 20 minut zapéci v troubě.Již hotový pokrm hustě posypeme koprem.
ZPĚT do kapitolyHOME