Kopráky - gratinované brambory s koprem
("Prima vařečka", TV Prima, červen 2001, česká_kuchyně)

Suroviny:
  • 800 g brambor
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibuli
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 500 ml vývaru
  • 100 ml zakysané smetany
  • 1 až 3 vejce
  • 4 lžíce krájeného kopru
  • sůl


  • Postup přípravy:
  • Uvaříme brambory, oloupeme je, nakrájíme na kostky a vložíme do vymaštěného pekáčku.
  • Na pánvi na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku.
  • Jíšku rozšleháme s prochladlým vývarem, povaříme a vmícháme smetanu
  • Rozšleháme vejce, osolíme promícháme s koprem a nalijeme na brambory rozložené v pekáčku.
  • Necháme 20 minut zapéci v troubě.
  • Již hotový pokrm hustě posypeme koprem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]