Brambory zapečené s houbami
(Radim Witosz, recept z kalendáře, 2002)
Suroviny:200 - 300 g čerstvých hub2 cibule2 lžíce olejekoření: kmín, sůl, mletý pepř800 g bramborbylinky: majoránka, tymián, bazalka, saturejka, oregano a rozmarýn50 g anglické slaniny nebo másla2 rajčatacibule
Postup přípravy:Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme hřiby nakrájené na plátky, sůl, kmín a mletý pepř.Ochucené houby rychle osmahneme.Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme 1/2 množství brambor, osolíme, lehce pokmínujeme, přidáme bylinky.Na vrstvu brambor rozložíme houby a zakryjeme je zbytkem brambor.Osolíme, opepříme, přidáme opět bylinky a na povrch položíme anglickou slaninu nebo kousky másla.Pomalu v troubě zapékáme při 190°C po dobu 30 minut.Ozdobíme plátky rajčat a ještě během 10 min dopečeme.
ZPĚT do kapitolyHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)