Brambory na jalovci
Suroviny: 500 g oloupaných a na plátky nakrájeným brambor2 střední cibule (cca 100 g)200 g anglické slaninysůlčerný mletý pepř50 g (4 lžíce) másla2 lžičky mletého jalovce
Postup přípravy:Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na kostičky.Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla (25 g) a necháme zesklovatět cibuli.Přidáme slaninu a ještě pár minut smažíme.Předehřejeme troubu na 160 °C.Ohnivzdornou nádobu plníme střídavě vrstvou cibule se slaninou a vrstvou brambor posypaných mletým jalovcem (na každou vrstvu cca 1 lžička), osolených a dle chuti opepřených.Končíme vrstvou brambor a zalijeme 150 ml vody.Nádobu uzavřeme víkem a pečeme asi 1 hodinu.Víko odkryjeme, na brambory poklademe kousky másla, teplotu zvýšíme na 250 °C a necháme zezlátnout (cca 10-15 minut.) Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.
ZPĚT do kapitolyHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)