Indické zapečené brambory - Alu Gauranga
(Tony Linhart: "Chatař a chalupář", číslo 9. strana 45, 1998, indická kuchyně)
Suroviny:
  • 1 kg brambor
  • 750 ml zakysané smetany
  • 3 lžičky mleté kurkumy (do smetany)
  • 2-3 lžíce sušeného mléka
  • 300 g tvrdého sýra
  • další koření: mletý pepř, mletý koriandr
  • 1 lžíce másla
  • sůl

    Postup přípravy:
  • Oloupané syrové brambory nakrájíme na tenké plátky, kterými vyložíme vymaštěný pekáček.
  • Posypeme pepřem, koriandrem a sýrem nakrájeným na kousky.
  • Zalijeme 1/3 uvedeného množství smetany (250 ml), kterou předem promícháme s 1 lžičkou kurkumy.
  • Pak vrstvu ochucených brambor posázíme kousky másla.
  • Tento postup ještě dvakrát zopakujeme (nakonec máme v pekáči 3 vrstvy brambor).
  • Poslední vrstvu posypeme sušeným mlékem, pokryjeme alobalem a pečeme 45 minut při 180°C.
  • Na závěr fólii odstraníme a necháme povrch brambor zhnědnout.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]