Brambory plněné bylinkami dle Nero Wolfa
(Rex Stout a redakce Viking Press: "Kuchařka Nero Wolfa, s. 42, české vydání, Paseka Litomyšl 1996)
Suroviny:
  • 2 velké brambory
  • 4 lžíce másla
  • 1/4 šálku tučné smetany
  • 1/2 lžičky práškové hořčice
  • 1 lžička čerstvého kerblíku (1/2 lžičky sušeného)
  • 2 lžičky sekané petrželky
  • 2 lžičky sekané pažitky
  • 1 lžička čerstvého sekaného estragonu (1/2 lžičky sušeného)
  • sůl a pepř


  • Postup přípravy:
    Brambory lehce potřeme máslem, propícháme vidličkou a asi hodinu upečeme (doba závisí na velikosti). Pečené brambory podélně rozkrojíme a opatrně bez porušení slupky lžičkou vybereme část dužiny, aby vznikla jakási miska. Vybranou dužinu smícháme s ostatními přísadami (lžíci másla si ponecháme) a důkladně propracujeme. Směsí naplníme vydlabané brambory, nahoru vždy dáme kousek másla. Ještě zapéčeme v troubě při 160°C do zhědnutí.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]