Citrónové a bylinkové nové brambory
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová "1000 oblíbených receptů z celého světa", Nakladatelství Columbus Praha 2000,)
Suroviny:
Na citrónové brambory:
  • 1 kg nových brambor
  • 25 g másla
  • 1 lžíce citrónové kůry
  • 2 lžíce citrónové štávy
  • 1 lžíce sekaného čerstvého kopru nebo pažitky
  • sůl a pepř
    Na bylinkové brambory:
  • 1 kg nových brambor
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • špetka hořčice
  • špetka moučkového cukru
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce bylinek ( petrželka, pažitka, majoránka, bazalka, a rozmarýn - vše nasekáme a smícháme)


  • Postup přípravy:
    Varianta citrónové brambory:
    Brambory oškrábeme a uvaříme během 15 minut do měkka. Mezitím nahřejeme máslo na mírném plameni, přidáme citrónovou kůru, šťávu z citrónu a bylinky. Osolíme a opepříme. Brambory scedíme a polejeme je citrónovým máslem.
    Varianta bylinkové brambory:
    V malé misce našleháme olej, ocet, horčici, moučkový cukr, koření, nasekané bylinky a vše dobře promícháme. Směs naneseme na brambory tak, aby se zcela obalili. Pokrm před podáváním na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami. Podáváme teplé i studené.
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]