Bylinkové brambory
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová "1000 oblíbených receptů z celého světa", strana 874, Nakladatelství Columbus Praha, 2000)
Suroviny: 900 g voskovitých brambor125 g másla1 červená cibule nakrájená na 8 dílů2 utřené stroužky česneku1 lžička citrónové šťávy2 lžíce nasekaného tymiánusůl a pepř
Postup přípravy:
Brambory asi 10 minut vaříme a pak scedíme. V pánvi smícháme máslo s cibulí, česnekem, citrónovou šťávou a povaříme 2 - 3 minuty. Do pánve přidáme uvařené brambory a promícháme s obsahem pánve. Zmírníme plamen, zakryjeme poklicí a dusíme 25 až 30 minut až brambory zezlátnou a změknou. Hotové brambory posypeme nasekaným tymiánem, osolíme, opepříme a dáme do teplé mísy a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME