Bylinkové brambory
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová "1000 oblíbených receptů z celého světa", strana 874, Nakladatelství Columbus Praha, 2000)
Suroviny:
  • 900 g voskovitých brambor
  • 125 g másla
  • 1 červená cibule nakrájená na 8 dílů
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 2 lžíce nasekaného tymiánu
  • sůl a pepř


  • Postup přípravy:
    Brambory asi 10 minut vaříme a pak scedíme. V pánvi smícháme máslo s cibulí, česnekem, citrónovou šťávou a povaříme 2 - 3 minuty. Do pánve přidáme uvařené brambory a promícháme s obsahem pánve. Zmírníme plamen, zakryjeme poklicí a dusíme 25 až 30 minut až brambory zezlátnou a změknou. Hotové brambory posypeme nasekaným tymiánem, osolíme, opepříme a dáme do teplé mísy a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]