Kořeněné brambory se zelenými fazolkami
(Ivan Vodochodský v pořadu "Vaříme" na "Radio Frekvence 1", květen 2003)
Suroviny:
2 cibule4 stroužky česneku1 kg brambor300 g zelených fazolek2 lžíce olivového oleje300 ml vývaru ze zeleninového bujónubylinky: 1 bobkový list, 1 lžičky tymiánu, 1 lžičky oregána, petrželka, koprsůl a pepř1 konzerva rajčat
Postup přípravy:
Oloupeme česnek s cibulí a obojí nasekáme. Oloupeme brambory a nakrájíme na kousky. V kastrolu rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm osmahneme. Přidáme brambory s fazolkami a orestujeme. Zeleninu podlijeme vývarem ze zeleninového bujónu, přidáme oregano, bobkový list, tymián, sůl a pepř, promícháme a dusíme asi 10 minut. Slijeme nálev z rajčat a nakrájíme je na menší kousky. Přisypeme je k zelenině a dusíme ještě 8 minut. Kopr a petrželku posekáme a posypeme brambory se zeleninou.
ZPĚT do kapitolyHOME