Lepenice s kyselým zelím
(Libuše Vlachová:"Krajové hodování", Západní i Jižní Čechy, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 600 g kysaného zelí
  • 600 g oloupaných brambor
  • 100 ml smetany
  • 120 g sádla
  • 2 cibule
  • sůl


  • Postup přípravy:
  • Kyselé zelí překrájíme na menší kousky, uvaříme do měkka ve vodě a scedíme.
  • Oloupané brambory uvaříme do měkka, ocedíme a rozšťoucháme.
  • Brambory smícháme s horkou smetanou a 4 lžícemi vývaru ze zelí.
  • Cibuli pokrájíme na kolečka osmažíme dozlatova na sádle.
  • Část tohoto sádla slijeme a přidáme do brambor společně s odkapaným zelím a promícháme.
  • Lepenici rozdělíme na talíře přelijeme sádlem s usmaženou cibulí, přiložíme porce masa (uzené, kotlety aj.) a s úsměvem podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]