Špagety s červenou řepou
(Z Časopisu "Zahrádkář" , str. 54, říjen 2004)
Suroviny:
  • 300 g špaget
  • 320 g sterilované červené řepy
  • 6 stroužků česneku utřeného se solí
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička strouhaného křenu
  • 20 g tuku
  • 2 balíčky taveného sýra

    Postup přípravy:
  • Špagety uvaříme "al dente" a scedíme.
  • Sterilovanou řepu necháme okapat.
  • Na pánvi rozpustíme tuk, přidáme červenou řepu a utřený česnek se solí.
  • Za stálého míchání řepu prohřejeme, přimícháme uvařené špagety a ještě 3 minuty prohříváme na mírném ohni..
  • Mléko ohřejeme asi na 50 °C.
  • Do misky vložíme sýr, přilijeme teplé mléko, přisypeme strouhaný sýr a vše ušleháme do hladké omáčky.
  • Před podáváním špagety s červenou řepou polijeme touto rychlou "sýrovou omáčkou s křenem".

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]