Kedlubnový guláš s uzeninou
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", číslo 6, červen 2004)
Kedlubnový guláš - je chutnou, dietnější a jemnější obdobou brambového guláše s uzeninou. Také do něho můžeme na závěr až při podávání přidat trochu kyselé smetany. Je chutný s čerstvým chlebem, já ho mám rád i s houskovým knedlíkem.
Suroviny:
  • 150 g cibule, na kolečka
  • 1 feferonka, nasekaná
  • olej
  • mletá červená paprika
  • 500 g kedlubnu, na kostičky
  • 2 lžíce pikantního kečupu
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • sůl a mletý pepř
  • 150 g párků, nakrájených
  • 1 stroužek česneku, prolisujeme
  • petrželová nať, nasekaná

    Postup přípravy:
  • Kolečka cibule osmahneme na oleji, přidáme feferonku, mletou papriku, kostičky kedlubnu, kečup, vše osmahneme a zalijeme horkým vývarem.
  • Ochutíme solí a pepřem a dusíme doměkka.
  • Nakrájené párky opečeme na trošce oleje, přidáme do guláše společně s prolisovaným česnekem a jen krátce povaříme.
  • Kedlubnový guláš podáváme posypaný nasekanou petrželkou nejlépe s čerstvým chlebem případně i knedlíky.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]