Zapečené závitky s jarními cibulkami
(Vitězný recept z magazinu supermarketu "Albert" od Lukáše Hanzla z Ústí nad Orlicí, č.20. s. 49, 2006)

Suroviny pro 4 porce:
  • 12 jarních cibulek s natí
  • 8 plátků sýru Eidam
  • 4 plátky šunky
  • 100 ml bílého vína
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • pepř podle chuti, (nesolíme - sýr je slaný)

    Postup přípravy:
  • Cibulky s natí krátce blanžírujeme (1-2 min) ve vařící vodě.
  • Vodu slijeme a cibulky vyjmeme z hrnce a položíme na pracovní desku.
  • Po dvou až třech kusech je balíme do plátku sýra a následně do plátku šunky.
  • Závitky naskládáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky jednu rolku vedle druhé.
  • Zalijeme trochou bílého vína, zakysanou smetanou a opepříme.
  • Nahoru můžeme ještě položit zbylé plátky sýra.
  • Naplněnou misku dáme asi na 20 minut zapéct při teplotě 180°C.
  • Podáváme s vařenými nejlépe novými brambory a lákavě posypané pažitkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]