Rajčata plněná sýrem fetou s bazalkou
(Recepty časopisu ONA DNES, 2000)

Plněná rajčata, foto zdrojSuroviny:
  • 8 menších rajčat, tvrdých
  • 400 g sýru feta, v nouzi případně použijeme i cottage nebo lučinu
  • 2,5 lžíce olivového oleje
  • sůl a mletý pepř
  • svazek bazalky (případně jiných čerstvých bylinek jako je petrželka, pažitka a pod)

    Postup přípravy:
  • Fetu (nebo jiný výše doporučený sýr) nadrobíme najemno do misky, promícháme s 2 lžícemi olivového oleje. >
  • Př>
  • idáme nasekanou bazalku (případně jiné bylinky). Pár jejich lístků si necháme stranou na konečné ozdobení.
  • Podle chuti přisolíme (feta je poměrně hodně slaný) a lehce opepříme.
  • Rajčata omyjeme, osušíme a ostrým nožem nařízneme jejich vršky.>
  • Můžeme také malinko seříznout i spodní část, aby pak naplněná rajčata pěkně seděla na talíři při podávání. >
  • Lžičkou opatrně vydlabeme semínka a obnažený vnitřek můžeme lehce osolit (také podle druhu použitého sýra).
  • Takto připravené rajčatové "misky" naplníme sýrovou směsí a ozdobíme zbylými listky bylinek. >
  • Pak napůl přiklopíme seříznutými vršky a podáváme zakápnuté troškou olivového oleje.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]