Maďarské zelí s nudlemi - Kaposztas Taszta
(Elek Magyar: "Kuchařská kniha - Labužník", str. 36, Pannonia-Budapešť, 1960, maďarská kuchyně)

Suroviny:
  • 2 větší hlávky zelí (kapusty), nakrájené na malé kousky
  • 2 vrchovaté lžičky soli
  • 1 šálek rostlinného oleje
  • 2 lžíce pepře
  • vaječné těstoviny (motýlci nebo flíčky)

    Postup přípravy:
  • Zelí vložíme do velké mísy a posolíme.
  • Necháme je stát 45 minut až pustí šťávu.
  • Do velkého kastrolu dáme olej a přidáme vymačkané a scezené zelí.
  • K zelí přidáme pepř a osmahneme je za intenzivního míchání.
  • V jiném velkém hrnci uvaříme ve slané vodě těstoviny obvyklým způsobem "al dente".
  • Těstoviny scedíme, vmícháme do zelné směsi a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]