Maďarské zelí s nudlemi - Kaposztas Taszta
(Elek Magyar: "Kuchařská kniha - Labužník", str. 36, Pannonia-Budapešť, 1960, maďarská kuchyně)
Suroviny:2 větší hlávky zelí (kapusty), nakrájené na malé kousky2 vrchovaté lžičky soli1 šálek rostlinného oleje2 lžíce pepřevaječné těstoviny (motýlci nebo flíčky)
Postup přípravy:Zelí vložíme do velké mísy a posolíme. Necháme je stát 45 minut až pustí šťávu. Do velkého kastrolu dáme olej a přidáme vymačkané a scezené zelí. K zelí přidáme pepř a osmahneme je za intenzivního míchání. V jiném velkém hrnci uvaříme ve slané vodě těstoviny obvyklým způsobem "al dente". Těstoviny scedíme, vmícháme do zelné směsi a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME