Smažené zelné řízky
(Elek Magyar: "Kuchařská kniha - Labužník", str. 36, Pannonia-Budapešť, 1960, maďarská kuchyně)

Suroviny:
  • 1 malá hlávka zelí
  • sůl
  • vejce, strouhanka, mouka na trojobal
  • olej
  • 2 párky (pro II. variantu)

    Postup přípravy:
  • Menší hlávku zelí uvaříme v celku v osolené vodě a rozkrojíme ji na 4 - 5 dílů.
  • Každý díl obalíme v trojobalu a jako řízek a usmažíme v oleji jako řízky.

    Varianta druhá - vylepšená o párek.
  • Zelné listy opláchneme a spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat.
  • Na každý list položíme polovinu párku a zavineme.
  • Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
  • Osmažíme na oleji dozlatova.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]